Tapahtumat

Four Reasons Muuttuja Nina – piristystä ja uutta ilmettä kevääseen!

22.3.2019, Monna

Etsimme tyylimuutoksesta haaveilevia henkilöitä muuttumisleikkiin, jossa Four Reasons -kampaajamme ja stylisti Vesa Silver suunnittelivat ja toteuttivat uuden kampauksen ja tyyliin sopivan asukokonaisuuden, jonka viimeisteli yksilöllistä kauneutta korostava meikki.

Yksi muuttujistamme oli sipoolainen Nina. Nina oli omien sanojensa mukaan “kulahtanut keski-ikäinen, joka on kolmivuorotyössä ja kahden teinin yksinhuoltajana unohtanut itsensä”. Teininä Nina oli kokeillut pikimustaa punkkarityyliä, ollut aikoinaan pitkään punapäänäkin, mutta viihtynyt viime vuosina pitkässä, vaaleassa tukassa.

Ilonaiheita riittää

”Minulla on hyvät silmät – isot. Aamuvuoroon lähtiessä pitää päästä liikkeelle nopeasti eikä ole aikaa sutia, mutta minulla on onneksi hyvä iho. Olemme pitkäikäistä sukua – isoäitikin jo yli 90-vuotias!” iloitsee Nina. Nina kertoi hakemuksessaan tarvitsevansa piristystä ja uutta ilmettä – sitä halusimme hänelle tarjota!

Nina ennen muutosta

Hiusväri kehystää kasvot

Iän mukana omat värit yleensä haalistuvat ja on tärkeää, että käytetään pehmeitä, kasvoja imartelevia sävyjä, jotta saadaan ilmeeseen ryhtiä ja raikkautta. Jos ei pidä meikkaamisesta, saadaan pukevalla hiusvärillä sävyä ja säihkettä olemukseen. Moni roikottaa pitkää poninhäntää niskassa tottumuksesta, mutta lyhyempi hiusmalli voisi antaa toivottua nostetta ja nuorekkuutta piirteisiin, joilla on iän mukana taipumus valua alaspäin.

Valmis lopputulos Ninan muutoksesta

Konjakin sävyt imartelevat

Kouluttaja Jonna Karjunen värjäsi Ninan hiukset Four Reasons Optima -värillä herkullisen konjakin sävyillä. Lyhyempi hiusmalli keventää kokonaisuutta ja tuo Ninan kasvot paremmin esille. Edestä pidempi malli kehystää kasvoja kauniisti ja pehmeä, eloisa värimaailma korostaa Ninan silmiä ja hehkuvaa ihoa.

Stylisti Vesa Silver valitsi Ninalle sopivan asukokonaisuuden.

Aikuisen naisen toimiva vaatekaappi

Nina ei suoranaisesti nauti vaatekaupoissa pyörimisestä eikä arjen menojen jälkeen omiin vaatehankintoihin oikein ylimääräistä rahaa edes tunnu jäävän. Kaapissa on lähinnä mustia ja noh, erittäin mukavia vaatteita.

Vesa Silver antoi Ninalle arvokkaita neuvoja, joilla vaatekaapin saa tuunattua tähän päivään. ”Mustassa ei ole mitään pahaa –tärkeintä on yhdistää erilaisia materiaaleja, jolloin asusta tulee mielenkiintoinen. Kontrastit tekevät asusta kiinnostavan – muista omat mittasuhteet. Värikkäät asusteet lisäävät mustaan asuun ilmettä ja niillä saa luottovaatteen päivitettyä edullisesti. Kannattaa ostaa ajattomia vaatteita – se jos mikä on kestävää kulutusta! Ja ei haittaa, jos paino sattuisi vaihtelemaan, hyvää vaatetta kannattaa myös käyttää ompelijalla tarvittaessa”, vinkkaa Vesa.

Nina oli tyytyväinen Vesa Silverin stailaukseen

”Vartalo muuttuu vuosien saatossa, mutta aina löytyy jotain korostettava ja iloittavaa. Älä muistele vanhoja tai elättele epärealistisia toiveita – osta oikeankokoisia vaatteita, jotka sopivat mittasuhteillesi. Jos olet epävarma vaateostoksilla, kysy neuvoa ammattitaitoiselta myyjältä tai hyödynnä pukeutumisneuvojan palveluja. Jos olet yksin ostoksilla, vähintä mitä voit tehdä, on loikata ulos ahtaasta sovituskopista. Kun ympärilläsi on enemmän tilaa ja yleensä myös pehmeämmät valot, näet peilistä paremmin kokonaisuuden sekä miten asu istuu sinulle”, neuvoi Vesa.

Jonna Karjunen taikoi Ninan hiukset uuteen uskoon. Meikkitaiteilija Minna Räsänen viimeisteli lookin raikkaalla meikillä.

Neljä meikkivinkkiä aikuiselle naiselle

Jo kevyellä meikillä saa kasvoilleen huolitellun, raikkaan ja nuorekkaan ilmeen, mutta aikuisen naisen meikissä kannattaa huomioida muutama tärkeä asia. Meikkitaiteilija Minna Räsäsen vinkit:

#1 Hyvin hoidettu iho

Hanki viimeistään nyt ihotyypillesi sopivat perushoitotuotteet; puhdistus, kasvovesi, kosteusvoide, yö- ja päivävoide. Niiden päivittäinen käyttö aamuin illoin ylläpitää ihon hyväkuntoisena ja hehkuvana. Kuorinta kerran viikossa heleyttää ihoa kummasti varsinkin talviaikaan.

#2 Meikkipohja

Tämän päivän meikkivoiteet ovat kuin tehty nimenomaan aikuiselle naiselle sillä ne ovat ohuita, helposti levittyviä ja heleyttä tuovia. Tärkeintä on valita oikea sävy, mutta jos sävyvalinta tuntuu haasteelliselta, kannattaa turvautua ammattilaisen apuun. Kosmetiikkamyyjät ja meikkaajat osaavat valita oikean sävyn juuri sinun ihollesi.

Ole huolellinen meikkivoiteen levityksessä teitpä sen sienellä, siveltimellä tai sormin. Huolehdi ettei meikistä jää selviä rajoja ja että meikkipohja ”häipyy” kasvojen uloimpiin kohtiin, hiusrajoille ja leuan alle. Kiinnitä lopuksi meikkivoide kevyesti irtopuuterilla.

#3 Kulmat luovat katseen

Tämän helpommaksi ja halvemmaksi ei katseen ja kasvojen kohotus tule! Olipa sinulla ohuet ja hentoiset tai tuuheat ja paksut kulmakarvat, niissä kannattaa ylläpitää hyvä ja siisti muoto. Jos kulmien nyppiminen arveluttaa, anna ammattilaisen tehdä se säännöllisesti.

#4 Värillä on väliä

Luomivärit, poskipuna ja huulipuna – valitse värit, joissa viihdyt, mutta uskalla myös leikitellä.

Muista hyvä pohjustus luomivärien alle, jotta luomiväri pysyy paikallaan ja siistinä koko päivän. Levitä meikkivoidetta tai pohjustusvoidetta luomen liikkuvalle osalle sekä lopuksi vielä hyvä puuterointi. Suosi mattavärejä sillä helmiäisvärit korostavat juonteita ja ihopoimuja eli niitä asioita, joita meikillä yritetään häivyttää.

Käytä pohjustustuotetta myös huulipunan sekä rajauksen alla, jotta puna se ei karkaa pystyjuonteisiin.

Suosi poskipunissa heleitä ja raikkaita värejä kuten korallia, pinkki ja oranssinpunaista. Unohda kaikki ruskehtavat sävyt ja aurinkopuuteri – ne antavat kasvoille tunkkaisen loppusilauksen.

 

Kuvat: Mona Salminen
Ninan vaatteet: Vila

0 0 arviota
Kerro mielipiteesi
Monna Ranne

Monna

Positiivinen ja sosiaalinen Monna hoitaa homman kuin homman. Energinen vaikuttajamarkkinoinnin osaaja, joka on helposti lähestyttävä ja tulee kaikkien kanssa juttuun. Kaikki hoituu – tämä asenne vie pitkälle!

Tilaa ilmoitukset
Ilmoita minulle
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
Näytä kaikki kommentit