Yhteistyö

Four Reasons <3 MYClips: Hyvät hiuspäivät kuuluvat kaikille!

21.6.2022, Meri

Olemme kaikki upeita hiuksilla tai ilman, mutta mielestämme hyvät hiuspäivät ja niiden mukanaan tuoma ihana fiilis kuuluvat ihan kaikille – karvoihin katsomatta. Omien hiusten menettäminen voi olla pelottavaa tai jopa traumaattista. Omalla tukalla on monelle todella suuri merkitys, joka korostuu, kun hiuksia ei enää olekaan. Kaikilla on oikeus ilmaista persoonaansa hiuksien sekä muiden asusteiden avulla tai yksinkertaisesti rokata hiuksettomuuttaan. Siksi teemmekin yhteistyötä suomalaisen, hiusklipsejä käsityönä valmistavan yrityksen, MYClipsin kanssa: haluamme että jokainen voi nauttia olostaan juuri sellaisena kuin on.

MYClipsin perustaja Minna Haantaus-Pekarilan ja MYClips-käyttäjä Emmi. Kuva: Terho Aalto

Meillä kaikilla on joskus päiviä, joina mikään ei onnistu: vaatteet näyttävät huonoilta ja tavarat lentelevät ympäri asuntoa turhautumisen vallassa. Me kutsumme niitä huonoiksi hiuspäiviksi. Hyvässä hiuspäivässä on oikeastaan kyse siitä tunteesta, kun peilistä katsoo takaisin ihana MINÄ ja olo on voittamaton. Tukka hyvin – kaikki hyvin, eikö?

Kun hiukset jostain syystä menettää, saattaa herätä tunne myös oman itsensä menettämisestä: peilistä katsookin takaisin joku ihan muu. Niihin hetkiin on onneksi apuvälineitä, jotka mahdollistavat vapaapäivän hiuksettomuudesta – jos niin haluat. Kun oman vanhan itsensä saa hetkeksi takaisin, voi uuden minän kohtaaminen olla vähän vähemmän pelottavaa. Meidän toiveemme on, että tuntisit olosi ihanaksi myös ilman hiuksia.

Toteuttamamme tutkimuksen* mukaan neljännes naisista kiinnittää paljon huomiota hiuksiin arkenakin ja hiusten merkitys yleiseen asenteeseen on heillä suuri. Jopa 40 % kaikista vastaajista myönsi hyvän kampauksen nostattavan tunnelmaa erityistilanteissa, kuten juhlissa. On selvää, että hiuksilla on merkitystä siihen, miten koemme itsemme sekä ympäristömme. Olisi siis ajattelematonta väittää, ettei hiusten menettäminen ole ”iso juttu”. Emme kuitenkaan aina ymmärrä asioiden, kuten hiusten, todellista merkitystä ennen kuin menetämme ne.

Kokemuksia hiuksettomuudesta on yhtä monia kuin hiuksettomiakin ja jotkut kokevat kaljuuden raskaammin kuin toiset. ”Hiuksettomuus ei ole aina oma valinta vaan sairauden tuoma lisä, joka vaikuttaa omaan minäkuvaan. Alopeetikoilla paljas pää on pysyvä ilmiö ja sen kanssa oppii elämään näkyvästi tai enemmän tai vähemmän piilotellen, ” toteaa kampaaja ja MYClipsien kehittäjä Minna Haantaus-Pekarila.

”Olen sinut oman kaljuuteni kanssa, en edes omista peruukkia. Mutta vaihtelua kaipaisin koska kalju näyttää aina samalta.”

”Hiukseni alkoivat ohenemaan teini-iässä. Päälaki oli se pahin kohta. Pari vuotta sitten ajoin kaikki hiukset pois. Minulla meni vuosia hukkaan häpeän ja epävarmuuden kanssa.”

Minna valmistaa MYClips-hiuksia käsityönä. Päälle voi vetäistä fiiliksen mukaan vaikka pipon, lippalakin tai huivin. Kuva: Terho Aalto

MYClips tarjoaa vapaapäivän hiuksettomuudesta

MYClips on suomalainen yritys, joka tarjoaa oikeasta hiuksesta tehtyjä, aluspäähineeseen kiinnitettäviä lisäkkeitä alopeetikoille, syöpäpotilaille ja muille hiuksettomille. Hiukset punotaan käsin patentoidulla menetelmällä, joka mahdollistaa hiusnauhan pesemisen, käsittelyn ja värjäämisen punoksen purkautumatta. MYClipsien käyttäjä voi siis vaihdella hiuksia mieltymyksiensä mukaan omaa persoonaansa kuvaaviksi tai vaikka kokeilla kauden trendivärejä. Lue lisää MYClipseistä täältä!

Yhteistyömme MYClipsin kanssa alkoi vuonna 2021. Yhteistyön tarkoituksena on ollut paitsi jakaa hyvää eteenpäin, myös lisätä tietoisuutta MYClipseista hiuksettomille. MYClipsin perustajan, kampaaja Minna Haantaus-Pekarilan tavoitteena onkin lisätä tietoisuutta hiuksettomuudesta ihan kaikille sekä tarjota edullisempia vaihtoehtoja peruukeille alopeetikoiden ja syöpää vastaan taistelevien arkeen:

”Hiuksettomuuteen liittyy edelleen liikaa häpeän tunteita ja piilottelua. Onnen lahjat eivät aina mene tasan, mutta onneksi niitä voi huomaamattomasti tasata! Sitä varten kehitin MYClips-hiukset. Haluan tarjota hyviä hiuspäiviä myös hiuksettomille, vaikka syvin kauneus syntyy ihmisen sisällä ja näkyy hymynä ja elämän ilona, oli hiuksia tai ei.”

Minna  rakastaa työskentelyä kampaamossa sekä asiakkaiden toiveiden toteuttamista, mutta MYClipsien kehittely on ollut yksi mielenkiintoisimmista työprojekteista, joita hän on koskaan tehnyt: ”Rakastan luoda jotain uutta niin tutusta materiaalista kuin hius! Hiusstudio Muoto on tällä hetkellä MYClipsien kotipesä ja tuo kampaamoon uuden asiakaskunnan – hiuksettomat.”

Minna suhtautuu intohimoisesti työhönsä ja etsii jatkuvasti uusia tapoja kehittää tuotettaan. Myös eettisyys on hänelle MYClipsin perustajana tärkeä ajuri: ”Luonnonkiharainen hius toimii hyvin MYClipseinä. Testaan seuraavaksi permanenttia suorasta hiuksesta punottuun klipsiin, jotta saan saman fiiliksen kuin luonnonkiharaisessa on. Tulevaisuudessa näen omista hiuksista punotut hiusklipsit eettisenä ja luonnollisena vaihtoehtona aasialaiselle tuontihiukselle.”

Sannalle MYClipsit ovat antaneet itseluottamusta sekä mahdollisuuden omalla ulkonäöllä leikittelyyn. Kuva: Terho Aalto

Laittautumista ja leikittelyä

Myös MYClips-hiusten käyttäjä Sanna sai lokakuussa hiukset helpottamaan sytostaattihoitojen aikaista tilannetta. Hiusten lähteminen voi olla pelottavaa, jolloin MYClips-hiusten rooli ikävien tunteiden lievittämisessä voi olla todella merkittävä. Sanna toivoi uusiin hiuksiinsa jotain muuta sävyä kuin oma hius oli, joten hiusklipsit sävytettiin Four Reasons Luxima -sarjan eri kuparin sävyillä. Kun hiuksiin saa jotain uutta ja jännittävää, myös niiden menettäminen saattaa tuntua hieman helpommalta. Sannalle MYClipsit ovat antaneet paitsi mahdollisuuden muuntautumiseen ja omalla ulkonäöllä leikittelyyn, myös voimaa ja itseluottamusta sytostaattihoitojen aikaiseen olotilaan: ”Olen saanut niiden myötä aidon hymyn!”

Sannalle hiukset merkitsevät naisellisuutta sekä huoliteltua oloa: ”En ole meikkaajatyyppiä, mutta olen aina tykännyt laittaa hiuksiani.” Hänelle hyvä hiuspäivä tarkoittaa päivää, jolloin on itse onnistunut laittamaan hiukset hyvin. Toisaalta myös kampaamokäynnillä on Sannalle suuri rooli hyvän hiuspäivän muodostumisessa (kenellepä ei!). Vuonna 2018 toteuttamamme tutkimuksen** mukaan huimat 91 % 16–64-vuotiaista naisista käyttää kampaamopalveluita. Tärkeimmät kampaajan valintaan vaikuttavat tekijät ovat hyvät kokemukset ja kampaajan ammattitaito. Myös Sanna kertoo MYClipsien saamisen olleen lottovoitto, jonka tuloksena hän tutustui ihanaksi ihmiseksi kuvailemaansa Minnaan.

”Minusta on ihanaa, kun MYClips-hiusten käyttäjät ovat kertoneet kokemuksistaan ja siitä, kuinka MYClips-hiuksilla on helppo muuntua ja muuttaa ilmettään vaikka päivittäin. Kampaajana saan käyttää kaikkea osaamistani ja tekniikoitani kun muokkaan, sävytän ja raidoitan klipsejä. MYClipsit pitää nähdä ja kokea – sitten rakastua.” -Minna

Alopeciaa sairastava, MYClips-hiusten käyttäjä Minna on käynyt läpi kaikki alopecian muodot. Hän ei ole kuitenkaan missään vaiheessa tietoisesti salannut alopeciaa, vaan oleskelee lähipiirin seurassa ilman peruukkia. Hiukset astuvat kuvaan vasta kun Minna poistuu kotoa: peruukki on hänelle arjen tuki ja turva. Harva meistä laittaa hiuksiaan joka päivä tai edes joka toinen päivä, vaan hiustenlaitto on osa laittautumista. Jollekin laittautuminen voi olla jopa päivän ainoa hetki, joka on omistettu täysin omalle itselle.

Parasta MYClips-hiuksissa, ja missä tahansa hiustuotteissa tai -asusteissa onkin juuri mahdollisuus oman tyylin muunteluun ja nostamiseen uudelle tasolle. Hyvät hiuspäivät ja niiden tuoma voittamaton olo kuuluvat kaikille. Myös Minna sai tuntea saman fiiliksen painaessaan ensi kertaa MYClips-hiukset päähänsä: ”Tunne on sanoin kuvaamaton. Ihan kuin oikeat hiukset, millä voi leikitellä fiiliksen mukaan!”

Toivomme myös sinulle ihania ja leikkisiä laittautumishetkiä – karvoihin katsomatta! 😉


Toteutimme MYClipsin kanssa kolme hyväntekeväisyystempausta vuonna 2021, joissa tavoitteena oli jakaa hyvää eteenpäin ja lisätä MYClips-hiustietoisuutta hiuksettomille: syyskuussa valmistimme yhteistyössä hiukset kolmelle nuorelle, kouluikäiselle alopeetikolle ja lokakuussa lahjoitimme hiukset kolmelle syöpäpotilaalle. Lisäksi lahjoitimme jouluna kahdelle hiuksettomalle MYClips-hiukset.

MYClips-asiakkaat saavat tilauksensa mukana matkakokoisia Four Reasons Original -tuotteita. Vaikka hiukset eivät kasvaisikaan omasta päästä, on niistä silti tärkeää pitää huolta pesemällä ja harjaamalla ne säännöllisesti. Hiusten hoitaminen voi parhaimmillaan olla jopa terapeuttista, ja oma pieni rentoutuksen hetki kiireisen arjen keskellä.


*Kauneusalan kuvastot 2021, Kyselyn toimeksiantoi Four Reasons, n=513
**Kuluttajatutkimus 2018 Hiustuotteet ja kampaamopalvelut, Otantatutkimus Oy, n=1000

0 0 arviota
Kerro mielipiteesi

Meri

Meri on kuluttajamarkkinointitiimin idearikas ja lahjakas sisältömarkkinoija, joka ei koskaan missaa deadlinea mutta yllättää luovuudellaan. Aina tyylikäs ajatustenlukija heittäytyy täysillä jokaiseen projektiin ja on jo hoitanut homman, kun muut vasta suunnittelee.

Tilaa ilmoitukset
Ilmoita minulle
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
Näytä kaikki kommentit